Hoe werkt het in onze Lions Club?

In principe willen we minstens drie activiteiten per jaar organiseren. Door een werkgroep in de club worden de plannen uitgezet en volgens een draaiboek uitgewerkt. U kunt daarbij denken aan een activiteitencommissie, een P.R. commissie, een financiële (verantwoording) commissie, een sponsorcommissie. Voor sommige activiteiten is het nodig om langere tijd van tevoren te beginnen met de voorbereidingen, denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van bepaalde artiesten. Ook de locatie moet soms lang tevoren worden gereserveerd.

Tegelijk wordt aan deze activiteit een goed doel verbonden. Dit goede doel wordt zoveel mogelijk verweven met de actie. Naarmate de plannen vorderen worden zoveel mogelijk leden erbij betrokken. Door de grote verscheidenheid van leden in onze club is er altijd wel iemand te vinden voor elke taak. Een heel belangrijk onderdeel is natuurlijk om bedrijven en organisaties te vragen om hulp, begeleiding en sponsoring. Zonder deze hulp zou er veel niet van de grond komen!

De uitvoering van de actie vindt ook altijd in eigen beheer plaats. Soms worden wel familieleden ingeschakeld, zoals bij het Corso Feest. Zonder deze extra hulp zou zoiets niet mogelijk zijn. Aan het einde van de actie wordt de gehele netto opbrengst aan het goede doel ter beschikking gesteld. Op deze manier hebben we al vele jaren verschillende instanties, stichtingen en organisaties kunnen ondersteunen.